Poporul român, unul dintre cele mai bolnave popoare din UE. Lista celor mai periculoşi aditivi alimentari

IMG_4673Românii au mâncat milioane de cozonaci şi au băut zeci de milioane de litri de vin de Crăciun şi Revelion. Cei mai mulţi dintre români au facut cumpărăturile fără să citească etichetele şi să vadă pe ce dau, de fapt, banii.

Multe dintre produse consumate de români conţin ingrediente periculoase. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi îi îndeamnă pe români să fie mai atenţi la ce alimente consumă, pentru că de acestea depinde în mod direct sănătatea lor.

“Astăzi dieta românului este foarte săracă în fibre. (…) Ce înseamnă aceste lucruri? În plan patologic înseamnă ceea ce vedem astăzi în starea de sănătate a poporului român, unul dintre cele mai bolnave popoare din Uniunea Europeană,” a declarat Gheorghe Mencinicopschi în direct la Antena 3.

LISTA CELOR MAI PERICULOASE “E”-URI

E 102-Tartrazina
– interzis în câteva ţări din UE, permis în România
– se găseşte în bomboane, băuturi răcoritoare
– poate produce tumori, afecţiuni grave ale ficatului

E123 – Amarant
– colorant roşu ce poate produce cancer, moarte fetală, astm etc
– se găseşte în vinurile de masp, lichioruri şi icre
– interzis în câteva ţări din UE, permis în România

E110 – Galben FCF
– poate produce astm, disfuncţii ale percepţiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, tumori renale
– se găseşte în băuturile răcoritoare, îngheţată şi dulciuri

E122- Azorubina
– colorant roşu, obţinut din gudron, se adaugă la dulciuri, jeleuri, peltea
– produce reacţii adverse la persoanele astmatice
– interzis în SUA, Japonia şi unele state UE, permis în România

E124- Roşu ponceau
– colorant considerat cancerigen în diferite state, inclusiv SUA
– produce hiperactivitate la copii, poate fi găsit în dulciuri, mezeluri, supe

E131 – Albastru patent
– colorant se foloseşte foarte mult în industria dulciurilor
– produce hiperactivitate şi ADHD la copii (ADHD), ameţeli, probleme de respiraţie, tensiune arterială scăzută, reacţii alergice şi chiar cancer
– interzis în SUA, Norvegia şi Australia

E951 – Aspartamul
– îndulcitor, poate da stări de oboseală, ameţeli, dureri de cap
– se găseşte în băuturi răcoritoare şi dulciuri

E420 – Sorbitolul
– îndulcitor interzis sugarilor şi copiilor, folosit la băuturi răcoritoare hipocalorice, guma de mestecat şi dulciuri
– poate produce probleme digestive ca balonare, flatulenţă, dureri de stomac

E952 – Ciclamat
– se găseşte în băuturi răcoritoare hipocalorice, biscuiţi, gemuri şi produse de cofetarie
– interzis în SUA şi UK, poate produce cancer

E621- Glutamatul de sodiu
– provoaca migrene şi este posibil cancerigen
– poate fi găsit în lactate, mezeluri, conserve, supe instant, condimente

E250 – Nitrit de sodiu
– conservant şi stabilizator al culorii cărnii prelucrate
– se foloseşte în inhibarea bacteriilor ce produc toxina botulinică
– nitriţii în combinaţie cu proteinele pot forma substante ce pot produce cancer

E385 – EDTA
– antioxidant ce poate fi găsit în maioneză, sosuri, sucuri, produse ce conţin fructe de mare şi peşte
– inhibă coagularea sângelui şi enzimele
– este interzis în alimentatia copiilor sub 2 ani

CELE MAI UTILIZATE “E”-URI ÎN ROMÂNIA
E621 – Glutamat de sodiu
E171 – Dioxid de titan
E122 – Azorubina
E623 – Diglutamat de calciu
E132 – Indigotina
E951 – Aspartam
E200 – Acid sorbic
E127 – Eritrozina
E150 – Caramel
E210 – Acid benzoic
E102 – Tartrazina
E104 – Galben de chinolina
E211 – Benzoat de sodiu
E162 – Roşu de sfecla
E160 – Licopen
E250 – Nitrit de sodiu
E202 – Sorbat de potasiu
E300 – Acid ascorbic (Vit. C)
E251- Nitrat de sodiu
E330 – Acid citric

(Sursa: antena3.ro, 2 ianuarie 2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Facem niste calcule * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.