Animatie TED: bacteriile din intestinele noastre

Bacteriile din intestinele noastre se pot rupe în jos alimente organismul nu poate digera, produc substante nutritive importante, reglementa sistemul imunitar, si protejeaza impotriva germenilor nocivi. Și în timp ce noi nu putem controla toti factorii care merg în menținerea unui microbiome intestin sănătos, putem manipula echilibrul microbilor noștri, acordând o atenție la ceea ce mancam. Shilpa Ravella împărtășește cele mai bune alimente pentru un intestin sanatos.

Lecția de Shilpa Ravella, animație de Andrew Foerster.
http://ed.ted.com/lessons/how-the-food-you-eat-affects-your-gut-shilpa-ravella

Trilioane de bacterii, virusuri și ciuperci trăiesc pe sau în interiorul nostru, și menținerea unei bune relații, echilibrată cu ei este în avantajul nostru. Impreuna, ele formeaza microbiome intestinal, un ecosistem bogat, care efectuează o varietate de funcții în corpul nostru. Bacteriile din intestinele noastre se pot rupe în jos de alimente organismul nu poate digera, produc substante nutritive importante, regleaza sistemul imunitar, si protejeaza impotriva microbilor nocivi.

Noi nu avem încă plan pentru exact care bacteriile bune are nevoie de un intestin robust, dar știm că este important pentru o microbiome sanatoasa pentru a avea o varietate de specii de bacterii. Mulți factori afectează microbiomurile noștri, inclusiv mediul nostru, medicamente cum ar fi antibioticele, si chiar daca am fost livrate de C-secțiune sau nu. Dieta, de asemenea, este în curs de dezvoltare ca fiind una dintre cele mai importante influențe asupra sănătății intestinele noastre. Și, în timp ce noi nu putem controla toți acești factori, putem manipula echilibrul microbilor noștri, acordând o atenție la ceea ce mâncăm.

fibre dietetice din alimente cum ar fi fructe, legume, nuci, legume si cereale integrale este cel mai bun combustibil pentru bacteriile intestinale. Atunci când bacteriile digera fibre, ele produc acizi grași cu lanț scurt care hrănesc bariera intestinală, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar, si poate ajuta la prevenirea inflamației, ceea ce reduce riscul de cancer. Și mai multe fibre ingera, mai multe bacterii digera din fibre coloniza intestin. Intr-un studiu recent, oamenii de știință schimbate regulat diete bogate in fibre dintr-un grup de rural sud-africani cu bogate in grasimi, diete carne grele dintr-un grup de afro-americani. Dupa doar doua saptamani de mare de grasimi, saraca in fibre, dieta stil occidental, grupul african din mediul rural au prezentat o inflamatie a colonului, precum și o scădere a butirat a crescut. Asta e un acid gras cu lanț scurt gandit pentru a scadea riscul de cancer de colon. Între timp, grupul care a apelat la un continut ridicat de fibre, dieta saraca in grasimi au avut rezultatul opus.

Deci, ce nu merge bine cu bacteriile noastre intestinale atunci cand mancam alimente prelucrate fibra scazut?

Fibră inferioară înseamnă mai puțin combustibil pentru bacteriile intestinale, in esenta ei de foame până când mor. Acest lucru are ca rezultat mai puțin diversitate și bacterii de foame. De fapt, unele pot începe chiar să se hrănească pe căptușeala de mucus. De asemenea, știm că anumite alimente pot afecta bacteriile intestinale. Într-un studiu recent Microbiome, oamenii de știință au descoperit ca fructele, legumele, ceai, cafea, vin roșu și ciocolată neagră au fost corelate cu o diversitate de bacterii. Aceste alimente contin polifenoli, care se găsesc în mod natural compuși antioxidanți.

Pe de altă parte, alimentele bogate in grasimi alimentare, cum ar fi lapte integral și băuturile carbogazoase îndulcite cu zahăr, s-au corelat cu diversitate a scăzut.

Cum se prepară mâncare, de asemenea, contează.

Prelucrate minim, alimente proaspete, în general, au mai multe fibre și să furnizeze combustibil mai bine. Așa că ușor aburit, sote sau legume crude sunt de obicei mai mult decât benefice mâncăruri prăjite. Există, de asemenea, metode de preparare a produselor alimentare care pot introduce de fapt bacterii bune, de asemenea, cunoscut sub numele de probiotice, in intestin. alimentele fermentate sunt teeming cu bacterii probiotice utile, cum ar fi lactobacili si bifidobacterii. Initial folosit ca modalitate de conservare a alimentelor înainte de inventarea de refrigerare, fermentare rămâne o practică tradițională în întreaga lume. Alimente cum ar fi Kimchi, varza, tempeh, și Kombucha oferi varietate si vitalitate pentru dietele noastre. Iaurtul este un alt aliment fermentat care poate introduce bacterii folositoare in intestinele noastre. Asta nu înseamnă neapărat că toate iaurtul este bun pentru noi, totuși. Marci cu prea mult zahăr și bacteriile nu sunt suficiente, nu poate ajuta de fapt.

Acestea sunt orientări doar generale. Mai multe cercetari sunt necesare inainte de a intelege pe deplin exact modul în care oricare dintre aceste alimente interactioneaza cu microbiomurile noastre. Vedem corelații pozitive, dar partea interioara intestinele noastre sunt locuri dificil de a face observații directe. De exemplu, noi nu știm în prezent, dacă aceste alimente sunt direct responsabile pentru schimbările în diversitate, sau dacă se întâmplă ceva mai complicat. În timp ce noi abia începem să exploreze marea pustie in intestinele noastre, avem deja o idee despre cât de important microbiomurile noastre sunt pentru sanatatea digestiv. Vestea buna este ca avem puterea de a porni bacteriile din burțile noastre.

Umple pe fibre, alimente proaspete și fermentate și puteți avea încredere în instinctul tău de a te menține merge puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Facem niste calcule * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.